Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

opeisen kindsdeel

9 januari 2011

Vraag nummer: 14053 (oude nummer: 16325)

onlangs kwamen we erachter dat de vader van mijn man al in september is overleden. hij had uit zijn eerste huwelijk 4 kinderen waarvan er 1 is overleden. mijn man is nu 61 jaar en sinds zijn 16e jaar heeft hij geen contact meer met hem gehad, dat geldt ook voor 2 andere kinderen. hij en zijn zus woonden tot hun 16e jaar bij hem en hun stiefmoeder die hun geestelijk en lichamelijk, vreselijk mishandeld heeft, vader koos patij voor zn nieuwe vrouw en verbrak ieder contact met zn kinderen. twee andere kinderen bleven bij hun moeder.
vader en nieuwe vrouw kregen samen nog 2 kinderen.
bij toeval kregen we van de week te horen dat hij al in september overleden is.
hoe kunnen we erachter komen of er sprake is van recht op een kindsdeel, we willen absoluut geen contact opnemen met de stiefmoeder.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er al een notaris bij betrokken is, dan is deze wellicht inschreven in het boedelregister bij de rechtbank. Anders is het wellicht het verstandigste om even langs uw eigen notaris te gaan voor informatie.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.