Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

onterven

7 april 2012

Vraag nummer: 28046

mijn bomma is deze week gestorven , ik en mijn broer willen ons onterven van haar maar weten niet of het nog mogenlijk is. onze vader is 10jaar geleden gestorven , bomma haar zoon dus. wij zijn de kleinkinderen maar we hebben zogoed als nooit nog contact gehad met deze familie nu was mijn vraag kan ik en mijn broer nog steeds onterft worden?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar Nederlands recht heeft een erfgenaam het recht de nalatenschap niet te aanvaarden (lees verwerpen) indien niet reeds is aanvaard (stilzwijgend of anderszins). Verwerping moet bij de rechtbank geschieden. Pas wel op dat naar Nederlands recht plaatsvervulling van toepassing kan zijn bij verwerpen. De kinderen van degene die verwerpt kunnen op die wijze in de plaats treden van degene die verworpen heeft.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.