Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ontervbing na schrijven

28 oktober 2008

Vraag nummer: 12096 (oude nummer: 11554)

Mijn oude rs zijn gescheiden.
Ik heb geen contact meer met mijn vader, ik heb zelfs een brief aan hem geschreven waarin ik aangeef geen contact meer te willen met hem, vanwege een aantal zaken uit het verleden. In de brief heb ik uitvoerig gemeld welke zaken dat zijn en bij elk punt aangegeven waarom dat verkeerd was.
Nu zegt hij (hij is op het moment ongeneeselijk ziek) mij te willen onterven vanwege die brief.
In hoeverre is dit mogelijk? Heb ik na zijn overlijden nog ergens recht op?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als ik uw verhaal zo hoor, dan wilt u toch ook nergens recht op hebben? Of juist wel? Kinderen kun je onterven als ouder, maar kinderen houden recht op een minimaal erfdeel in de vorm van een geldvordering (legitieme portie). Daar kun je een beroep op doen, maar het hoeft niet.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.