Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindsdeel opeisen

20 januari 2009

Vraag nummer: 12339 (oude nummer: 12169)

Ik wil heel graag weten of ik een deel van mijn kindsdeel kan opeisen.
Mijn vader is sinds kort overleden,hij was weer hertrouwt mijn stiefmoeder die erf alles. Omdat ik geen goede contact met haar heb ben ik bang als ik moet wachten tot zij overlijdt voor mijn kindsdeel dat er niks meer over blijft, nu hoorde ik iemand zeggen bij de uitvaart dat ik recht heb op een deel van het kindsdeel en dat ik die nu kan opvragen terwijl mijn stiefmoeder nog leeft is dat zo? Mijn vader had geen testament. kan ik een deel of mijn hele kindsdeel opeisen? Hij had een garage die mijn stiefmoder nu gaat verkopen zijn auto net nieuw. Hij was vermogend kan ik nu al een deel of alles opeisen? Ik hoop dat u mij kan helpen ermee zodat ik weet of ik stappen kan ondernemen of niet.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als het huwelijk van uw ouders ontbonden is door overlijden van uw moeder is wellicht het kindsdeel in haar nalatenschap opeisbaar. Speelt dat niet, dan zit er op dit moment maar heel weinig op. Opeisbaarheid is dan niet aan de orde. Wel is het goed te letten op de zogenoemde wilsrechten. Ga gewoon eens langs een notaris voor informatie.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.