Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kindsdeel opeisen

11 september 2007

Vraag nummer: 11292 (oude nummer: 9701)

Hallo,

Mijn moeder is in 1984 overleden wij hebben toen ons kindsdeel niet opgeeist omdat mijn vader anders ons huis had moeten verkopen om ons uit te keren.
Nu is de situatie heel anders hij heeft het huis verkocht en gaat samen met zijn nieuwe partner naar een huurhuis.
Er is ons nu ons kindsdeel toegezegd door mijn vader nu is mijn vraag moet hij het bedrag in een keer uitkeren of mag hij zelf bepalen in hoeveel termijnen?
Wat is voor ons zijn kinderen het voordeligst?
Als mijn vader weg zou vallen en het kindsdeel is nog niet helemaal uitgekeerd kunnen we dat dan van zijn partner opeisen?
Wilt u ons raad geven.

B.V.D

Conny

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De vraag is of uw vader bij de verkoop uw medewerking nodig had. Heeft u de akte van verkoop mede getekend of een volmacht afgegeven aan de notaris? Zo ja, dan bent u mede-eigenaar en dus ook mede-gerechtigd tot de verkoopopbrengst. Zo niet, dan staat in het testament van uw moeder op welk moment het kindsdeel opeisbaar is.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.