Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kindsdeel na overlijden 1 ouder

20 mei 2021

Vraag nummer: 62990

Goedendag,
Mijn vader is in 2018 overleden en was/is hertrouwd. Nu heeft mijn vader geen testament zover ik weet en weten mijn broer en ik totaal niet wat ons kindsdeel zal zijn. nu weet ik dat de erfenis naar de langslevende gaat echter nu vraag ik me af gezien we geen contact met deze vrouw hebben hoe wij weten dat het goed komt wanneer zij overlijd? daarnaast heeft zij nl ook 2 kinderen en zou krom zijn als wij niets krijgen en zij wel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Bij het centraal testamenten register kunt u nagaan of uw vader een testament heeft gemaakt en zo ja bij welke notaris. Indien geen testament is gemaakt of de wettelijke verdeling van toepassing is verklaard, dan worden de kindsdelen inderdaad 'omgezet' in een zeer beperkt opeisbare vordering van de langstlevende. Indien dat een 'stiefouder' is, dan zijn in beginsel de zogenoemde wilsrechten van de kinderen van toepassing. Daarvoor zou u nader informatie kunnen krijgen bij uw notaris/een notaris in uw buurt.
Als erfgenaam hebt u verder in beginsel recht op informatie over de nalatenschap, dus dat zou u ook kunnen navragen.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.