Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindsdeel achterhalen

6 februari 2022

Vraag nummer: 64345

In 2010 is pa overleden. Ma onlangs. Ik heb de erfenis toen pa overleden is beneficiair aanvaard. Er is als t goed is ligt er ergens n overzicht van mijn kindsdeel van toen. Waar kan ik dat opvragen? Ik heb geen contact met de familie, dus daar kan ik niet terecht.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Bij beneficiaire aanvaarding zal er doorgaans inderdaad een boedelbeschrijving opgesteld zijn. Dat ligt in eerste instantie bij de erfgenamen/de executeur die dan de vereffenaars zijn. Wellicht is een en ander gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank. U zou ook in het boedelregister bij de rechtbank kunnen inzien of er een notaris als boedelnotaris was ingeschreven en dan betreffende notaris benaderen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.