Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kinderen mede-eigenaar?

15 januari 2005

Vraag nummer: 8997 (oude nummer: 5385)

Mijn man is overleden.
Onze kinderen uit eerdere relaties hebben we in aparte testamenten als "eigen kind" op laten nemen en daardoor dus in de erfenis laten delen.

De voormalige echtelijke woning is nu zo goed als verkocht.
Op de verkoopakte staan ook de namen van de kinderen als verkopende partij. Is dit juist?
Moeten de kinderen mede ondertekenen en dus toestemming verlenen?
Het ziet er naar uit dat een van hen niet gaat tekenen en daarmee de verkoop frustreert met alle gevolgen van dien. Hoe nu te handelen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De kinderen kunnen mede-erfgenaam zijn zonder dat zij ook grip krijgen op de goederen van de nalatenschap. Denk maar aan de nieuwe wettelijke verdeling of het befaamde langtlevende testament.

Worden de kinderen niet alleen mede-erfgenaam maar ook mede-eigenaar, dan moeten ze meewerken. Zijn ze alleen maar mede-erfgenaam en niet mede-eigenaar én bent u de enige eigenaar geworden, dan kunt u alles alleen doen!

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.