Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Heeft kind in long stay tbs erfrecht?

12 juli 2018

Vraag nummer: 55636

Mijn situatie Mijn vader is te komen overlijden hij heeft in zijn testament mijn broer onterft .
Helaas is mijn moeder 3 jaar geleden ook overleden en mijn moeder heeft een tweetraps testament opgemaakt Waarbij mijn broer wel een kindsdeel kan opeisen. Er is geen cobtact met broer al voor jaren en hij staat onder curatele.. , mijn broer zit in de longstay tbs kliniek in verband met een zwaarmisdrijf die hij begaan heeft hij zal de rest van zijn leven daar blijven.. kan ik deze erfenis aanvechten dat hij niet het deel erfenis gaat krijgen of is dit zonde van mn tijd en hem het kindsdeel toch doen.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Een kind heeft in beginsel recht op de legitieme aanspraak. Bij bewind/curatele zal wellicht de bewindvoerder/curator deze legitieme portie opeisen, indien hij krachtens testament te kort komt. Of dat zo is, kan ik niet inschatten. Het aanvechten daarvan lijkt in die zin weinig kans hebben, maar gaat u eens te raden bij een notaris of advocaat die specialist is op het gebied van erfrecht.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.