Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erven stiefkind zonder testament

4 november 2009

Vraag nummer: 13158 (oude nummer: 14273)

L.S.

Ik ben een kind uit het eerste huwelijk van mijn moeder. Ik ben vanaf mijn derde opgegroeid in het gezin met mijn moeder, stiefvader en later mijn (half)zus. Mijn naam is bij koninklijk besluit gewijzigd in die van mijn stiefvader.
Er is nooit enig onderscheid geweest in de behandeling van beide kinderen en het is de intentie geweest dat beide kinderen ook gelijkelijk zouden erven. Helaas is dit nooit bij testament vastgelegd. Mijn stiefvader is onlangs overleden. Mijn vraag is kan er alsnog iets geregeld worden om dit te corrigeren?

Met vriendelijke groet

J. van Hattem

Antwoord:

Geachte heer,

Het spijt me maar dat is via het erfrecht niet te regelen of te herstellen naar mijn weten. Er kan natuurlijk wel 'doorgeschonken' worden door de erfgenamen aan u, maar dat heeft nogal verregaande fiscale consequenties en is dus heel erg duur.

In verband hiermee zou ik als ik u was eens langs een notaris gaan voor advies.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.