Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis

15 maart 2013

Vraag nummer: 33946

Mijn moeder is vorige jaar overleden. Wij zijn samen naar nederland gekomen na haar overlijden heeft mijn stiefvader mij de deur uitgewezen en een nieuwe vrouw in huis genomen. echter omdat mijn moeder geen testament had kreeg hij alles. nou ben ik alleen in nederland ik heb schuld ik ben tevens 22 jaar in nederland wil ik toch graag een deel van mijn erfenis voor mij en mijn zusje in Brazilië die minderjarig is. ik heb geen vader en zij ook niet. ik zie dat hij allemaal nieuwe spullen koopt en politie heeft gebeld zodat ik geen contact meer moet opnemen. wat moet ik doen in deze situatie moet ik naar de rechter toe gaan?

Antwoord:

Geachte heer,

Misschien, maar ik zou eerst naar een notaris in de buurt gaan om u te laten informeren of er inderdaad sprake is van de wettelijke verdeling. Wellicht was er een van de wet afwijkend testament. Dan zou u ook u kunnen informeren over de zogenoemde wilsrechten.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.