Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis

16 februari 2013

Vraag nummer: 33653

Heb een vraag mijn man is overleden ik heb 2 dochters hebben zei recht op erfenis van zijn moeder Als die komt te overlijden of alleen haar 3 kinderen omdat mijn man er niet meer is er is niks via de notaris vast gelegd met vriendelijke groet Tonnie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien de moeder van mijnheer al is overleden voor mijnheer en hij erfgenaam is, dan behoort dat tot zijn nalatenschap. Was er sprake van de wettelijke verdeling bij zijn overlijden of een gelijkluidend testament, dan is het eigendom van de langstlevende geworden.

Indien mijnheer is overleden voor zijn moeder en in haar testament niet afwijkend is bepaald, dan treden zijn kinderen in zijn plaats.
Het is dus een kwestie van volgorde van overlijden.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.