Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Enig kind en begravenis vader

6 oktober 2016

Vraag nummer: 47636

Ik ben enig kind en heb geen contact met mijn vader
Als hij komt te overlijden wil ik niet de uitvaart regelen bijwonen en ook niets met de ervenis te maken hebben
Kan ik dit ,of ben ik verplicht als enig kind de begravenis te regelen en wat als ik ditniet doe?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien u bent aangewezen als erfgenaam hebt u de keuze in zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen. In dat laatste geval (moet via de rechtbank) wordt u geacht nooit erfgenaam te zijn geweest, schuift het erfdeel door naar uw eventuele kinderen, dus laat u alsdan heel goed voorlichten.
Indien u geen erfgenaam bent, bent u ook niet aansprakelijk voor de schulden van de nalatenschap. Heeft de gemeente echter de uitvaart verzorgd, dan kunnen de kosten daarvan toch op familieleden worden verhaald.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.