Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

eerder betaalde belasting na overlijden

22 september 2014

Vraag nummer: 39957

Mijn moeder is in 2000 overleden. Zij hadden een langstlevendentestament. Ik weet niet of mijn vader belasting over ons kindsdeel al betaald heeft. Waar kan ik die informatie krijgen?
Als mijn vader reeds belasting voor ons heeft betaald komt dit dan in mindering op ons erfdeel zodat wij minder hoeven te betalen?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Doorgaans is de belasting al betaald bij het overlijden van één van de ouders en dus als het ware voorgeschoten door de langstlevende. Het is daarmee als het ware een vordering van de langstlevende op de kinderen geworden. De vordering van de kinderen van de langstlevende is juist een aftrekpost, dus als er al een vermindering op de het kindsdeel zou zijn, dan zou dat eerder tot verhoging leiden.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.