Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

onkosten executeur

22 februari 2006

Vraag nummer: 10091 (oude nummer: 7560)

de executeur maakt gebruik van de auto van mijn overleden ouders en rijdt deze al sinds het overlijden van moeder nu 1,5 jaar geleden. volgens eigen zeggen (toen) om mijn vader te bezoeken. Zijn deze kosten voor eigen rekening van de executeur, alle 4 de andere kinderen gebruiken ook eigen vervoer voor dezelfde aktiviteiten. de waardevermindering van de auto, na het overlijden van mijn vader getaxeerd, mag toch niet ten laste komen van de nalatenschap. Alleen de executeur heeft gebruik gemaakt van de auto en deze voor haar eigen gemak en comfort gebruikt. Tevens dreigt zij de kosten die zij gemaakt zou hebben of maken gaat aan de advocaat ten laste te doen komen van de nalatenschap. Dit volgens eigen zeggen is vastgelegd in haar taak als executeur. Tevens geeft zij aan dat kosten die de andere erfgenamen maken aan advocaten die voor rekening van de erfgenaam zelf zijn. Het mag toch niet zo zijn dat een executeur die niet voldoet in haar taak en daarop aangesproken wordt deze kosten voor haar niet adequaat handelen gaat verhalen op anderen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zeer vreemde zaak. De auto behoort tot de nalatenschap dus niet in het gebruik van de ET lijkt mij. Onkosten vergoeding en soms loon is gebruikelijk, maar gebruik van de goederen van de nalatenschap komt mij vreem voor.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.