Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kan een notaris afhandeling na overlijden op zich nemen

5 juli 2016

Vraag nummer: 46690

Namens een client van ons heb ik de vraag hoe hij, alleenstaand, geen contact met familie, wel vrienden maar niet heel hecht het regelen van uitvaart en afhandelen van alles daarom heen kan regelen. Kan een notaris deze taak op zich nemen? Hij heeft een uitvaartverzekering.
Het gaat om regelen van uitvaart en leeghalen huis en alle zaken afronden. Graag hoor ik van u.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In een testament kan een notaris worden aangewezen als executeur. Ik raad u aan één en ander eens na te vragen bij een notaris in de buurt van uw client.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.