Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

hoelang nag een ET heterfgeld vasthouden?

6 juni 2009

Vraag nummer: 12709 (oude nummer: 13172)

In januari 2007 is mijn vader overleden. Er zijn 5 kinderen, 2 zijn benoemd als Et. Er is alleen wat spaargeld, geen onroerend of roerendende goederen. Een ET houdt al 2,5 jaar het geld vast met de bewering dat er nog een navordering kan komen van zorg of huurtoeslag. De fiscus zegt dat alles al is afgehandeld. Vorig jaar heb ik via een rechtswinkel eindelijk het voor elkaar gekregen om de papieren te mogen inzien. Mijn vraag luidt:
hoelang kan of mag een ET de erfenis vasthouden, als daar geen reden voor is? Wat kunnen wij daartegen doen, kan hij gedwongen worden om het geld uit te keren? Volgens de notaris waar het testament gedeponeerd is had alles binnen 6 weken geregeld kunnen zijn. Staat hier iets over in het Burgelijk Wetboek?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er geen goede redenen zijn, dan moet het natuurlijk worden vrijgegeven. Als het allemaal niet lukt dan zou ik gewoon het via de kantonrechter spelen. Er zal toch echt rekening en verantwoording moeten worden afgelegd.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.