Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ben ik executeur

13 juli 2016

Vraag nummer: 46798

Mijn schoonzus is overleden, en ik regel alle zaken betreffende het overlijden.
mijn man broer en schoonmoeder zijn erfgenamen, kan ik mee naar de notaris om het een en ander uit te leggen wat er allemaal geregeld is .
Er is een conflict betreffende de auto van de overleden zus, mijn man kan het momenteel niet opbrengen om alleen naar de notaris te gaan met broer en moeder.daarom mijn vraag, ben ik executeur van de familie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U zou wel door alle erfgenamen als gevolmachtigde kunnen worden aangewezen, maar u bent alleen executeur als u daartoe bent benoemd door de erflater (in een testament). Is er dus geen rechtsgeldige benoeming, dan kunt u niet optreden als executeur.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.