Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartverzekering afgestemd op geloof

28 november 2011

Vraag nummer: 26813

Geachte heer Johan Zwaanswijk,

Gezien ik op zoek ben naar een uitvaartverzekering welke is afgesteld op mijn geloof, kom ik tot de veronderstelling dat dit helaas nergens in het optielijstje wordt aangeduid (er wordt uitgegaan van de Kerk en haar handelingen). Meerdere website heb ik bekeken, helaas tevergeefs. Ik hoop dat ik mij heb verkeken en u mij een onafhankelijke intermediair kunt adviseren waar ik mij kan oriënteren.

Situatie: Nederlandse Moslima welke in Nederland begraven wenst te worden conform Islamitische richtlijnen.

Ik hoop uw reactie te mogen vernemen.

Met vriendelijke groet,
Mevr. N. Beida

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt het beste een uitvaartverzekering sluiten met een geldelijke uitkering (dus geen natura verzekering die de uitvaart verzorgd). Een dergelijke verzekering kan gesloten worden bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. Na uw overlijden komt een geldbedrag beschikbaar, waarmee de nabestaanden de kosten van de uitvaart kunnen voldoen. Een uitvaart die geheel op uw wensen is afgestemd. Er zijn veel uitvaartondernemingen die een uitvaart kunnen verzorgen op basis van specifieke geloofsbeleveningen. Uiteraard is het wel van belang dat u al bij leven uw wensen kenbaar maakt aan uw nabestaanden en dit ook schriftelijk (handgeschreven) vastlegd. Het is mogelijk al bij leven uw wensen bij een uitvaartondernemer vast te legge.

Met vriendelijke groet,
Johan Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.