Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

depositofonds en afrekening

21 maart 2011

Vraag nummer: 24517 (oude nummer: 16575)

30 oktiber van het afgelopen jaar is mijn pleegvader overleden. Hij had geld gestort in een depositofonds van de CUVO. Deze heeft ook de crematie verzorgd.
Uiteindelijk bleek er flink wat geld over te blijven, ongeveer 2500 euro. Dit overgebleven geld word niet gesort op de giro rekening van mijn moeder ( echtgenote en erfgename), maar het overgebleven geld word gestort in haar depositofonds. Mijn moeder wil dit echter niet.
Vraag: in hoeverre is het toegestaan dat de CUVO het geld stort in depositofonds van mijn moeder ipv het op haar giro te storten?

Antwoord:

Geachte mijnheer,

Alhoewel ik hiermee ook wel moeite heb, is het inderdaad toegestaan. Het depot heeft een bestemming: betalen van uitvaartkosten. Om die reden was de depotstorting destijds fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Als het restant van de waarde van het depot niet wordt gebruikt voor het doel waarvoor het is gestort, heeft dit fiscale gevolgen: er vindt een fiscale bijtelling plaats en er is boeterente verschuldigd. Als het goed is, is dit ook in de voorwaarden opgenomen.

Tegenwoordig zijn depotstortingen niet meer fiscaal aftrekbaar, maar is de waarde van het fonds tot een bepaald maximum, wel vrijgesteld van de vermogensrendementheffing van BOX III van de inkomstenbelasting.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder