Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wie-wat-waar verzekerd of geldzaken?

8 mei 2014

Vraag nummer: 38291

Onlangs heb ik mijn oudste broer moeten begraven die alleen woonde. Dertig jaar lang heeft had hij zijn post netjes opengemaakt, betaald, weer in de envelop gestopt en diverse stapels aangelegd. Ik heb met veel moeite al zijn relaties kunnen achterhalen, echter waar iemand voor wat en waar is verzekerd blijft gissen. Hoe kom ik daar achter? Is er geen landelijke database die door verzekeringsmaatschappijen beheerd wordt? Ik vond wel twee begrafenispolissen uit "het stenen tijdperk". Maar hoe kom ik er achter of iemand her en der voor weet ik wat is verzekerd? Ik denk b.v. aan lijfrente. Of andere (geld)zaken?

Antwoord:

Geachte heer,

Helaas, er is geen centrale registratie van afgesloten verzekeringen en daarmee geen eenvoudige manier om nog iets te achterhalen.

el kunt u gebruik maken van een service die geboden wordt door het Verbond van verzekeraars. Zij kunnen, al u aan alle spelregels daarvoor voldoet, proberen te achterhalen of er levensverzekeringen liepen op naam van de overledene.

Ik verwijs u daarvoor naar de website:
www.allesoververzekeren.nl/thema's/verloren-levensverzekeringspolis

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.