Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

afkopen verzekering

4 november 2011

Vraag nummer: 26587

als ik mijn verekering af wil kopen? wat kan ik verwachten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik geloof dat ik uw vraag al eerder heb beantwoord.Maar zekerheidshalve: de afkoopwaarde moet u opvragen bij de verzekeringsmaatschappij. Afkopen van een natura-uitvaartverzekering is vaak niet mogelijk omdat daaraan fiscale consequenties verbonden kunnen zijn. Als afkoop wel mogelijk is, dan moet u rekening houden met een slechts gering bedrag. De premie die u heeft betaald, is grotendeels risicopremie. Dat is de premie die nodig is om het risico van vroegtijdig overlijden te verzekeren. Immers, als de verzekerde kort na het sluiten van de verzekering zou komen te overlijden, is de verzekeringsmaatschappij, ondanks dat nog geen of weinig premie is betaald, de volledige verzekerde prestatie direct verschuldigd. Dit aanzienlijke deel van de premie maakt in ieder geval geen deel meer uit van de afkoopwaarde.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder