Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

uitvaartpolis en scheiden

10 april 2012

Vraag nummer: 28056

Geachte heer,

Ik heb 2 NIVO-uitvaartpolissen
op mijn naam met als contractant mijn ex-echtgenoot.
De polissen zijn bij de scheiding en het convenant buiten beschouwing gelaten.
Ik betaal iedere maand mijn bijdrage voor deze polissen aan mijn ex-echtgenoot. Ik wil hier van af; ik wil een aparte polis voor mijn gedeelte en ook zelf de premie betalen aan de maatschappij. Ik heb begrepen dat mijn ex-echtgenoot schriftelijke toestemming moet geven om te ontkoppelen.
Wat kan ik doen als hij geen medewerking wil verlenen? (Dit verwacht ik namelijk, gezien het verleden)
Alvast dank voor uw moeite!
Met vriendelijke groet,

I. Ganeto.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt uiteraard de premiebetaling stoppen, maar daarmee heeft u nog geen toegang tot de polis. Omdat uw ex-echtgenoot contracttant is, moet hij inderdaad medewerking verlenen aan de ontkoppeling. Wellicht dat u dat via een derde pertij, bijvoorbeeld een assurantieadviseur kunt laten verlopen. Ik zou u zeker willen adviseren dit tijdig te regelen. Immers, zou u komen te overlijden, ontstaat er mogelijk een probleem bij het beschikbaar stellen van de polis in verband met de uitkering. Geen wenselijke situatie.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.