Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Premievrij

26 november 2013

Vraag nummer: 36526

Gister kreeg ik bericht van Ardanta, dat mijn uitvaartverzekering premievrij is. Deze is ooit door mijn vader afgesloten. Hij is inmiddels overleden. Wat kan ik hier nu precies mee? Wordt dit na mijn overlijden uitbetaald of kan ik hier ook nu over beschikken? Niet dat dat hoeft, maar ik wil graag weten wat de mogelijkheden zijn.
Met vr. gr., E. de Vries

Antwoord:

Geachte mevropuw, mijnheer,

In de polis staat de naam van de verzekerde genoemd. Na overlijden van de verzekerde, wordt het versekerde bedrag uitgekeerd aan de in de polis genoemd begunstigde. Ook kan het een zogeheten natura uitvaartverzekering zijn. Dat houdt in, dat na het overlijden van de verzekerde de in de polis genoemde diensten worden verlend (uitvaartverzorging). Dergelijke informatie moet in de polis vermeld zijn.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.