Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Oude polis volwassen kind

17 juli 2013

Vraag nummer: 35131

Goedendag,
25 jaar geleden heb ik een overlijdensverzekering afgesloten voor mijn kind. Zij is inmiddels 27. De polis is inmiddels premievrij geworden, maar het bedrag is natuurlijk ook veel te laag inmiddels (1500 euro). Ik twijfel nu over afkoop (300 euro).
Mijn vraag is: als ik deze niet afkoop, kan ik deze polis dan overschrijven op naam van mijn dochter, zodat dat bedrag als extra (naast wat ze zelf geregeld heeft) na haar overlijden beschikbaar komt?
En, hoe is dat sowieso geregeld: als ik ben overleden, en ik regel niets met deze polis, is deze polis dan niets meer waard? Ik ben nu de verzekeringnemer.
M.vr. groet,
Ciska

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Altijd verstandig dit nu goed te regelen. Het komt in de praktijk maar al te vaak voor dat polissen niet meer te vinden zijn of dat de overdracht er van niet goed geregeld is.
Ik adviseer u contact op te nemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij om de polis over te schrijven op uw dochter. Uiteraard kunt u ook afkopen, maar zoals u al heeft gemerkt is dat slechts een gering bedrag.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.