Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

meerdere verzekeringen

19 maart 2009

Vraag nummer: 24455 (oude nummer: 12558)

Mijn ouders hebben een natura uitvaarverz. voor een erg laag bedrag en bij een andere maatschappij een uitvaartverzekering die in geld uitkeert. Zij maken zich grote zorgen over de afhandeling van de kosten na overlijden. Kunt u uitleggen hoe wij t.z.t. moeten handelen?

Vriendelijke groet,

Thea Draaisma

Antwoord:

Geachte mevrouw Draaisma, beste Thea,

In beginsel is dit geen probleem. Het is gebruikelijk dat de polissen aan de uitvaartondernemer worden overhandigd. De uitvaartondernemer neemt contact op met de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het is ook gebruikelijk dat de uitkeringen aan de uitvaartverzorger worden gedaan waarmee de kosten worden gefinancierd. Als het gaat om een polis waaruit een geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden, kan desgewenst worden vastgelegd (dat kan ook na het overlijden) dat de uitkering aan de uitvaartverzorger wordt overgemaakt.

Wel belangrijk is om na te gaan of de totale uitkering toereikend is om de uitvaartkosten te financieren. Daarvoor staat op www.uitvaart.nl handige rekentools.Komt u tot de conclusie dat er niet genoeg geld beschikbaar is, dan kunt u bijvoorbeeld een aanvullende storting doen bij een uitvaartverzekeringsmaatschappij (depotstorting). Bekende verzekeringsmaatschappijen zijn bijvoorbeeld Yarden; DELA; Monuta; PC Hooft Groep, Ardanta. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een bedrag te storten op een spaarrekening. Zorgt u dan wel dat u gemachtigd bent om dat saldo op te nemen.

Uiteraard spreken we de hoop dat dat het nog heel lang duurt voordat u de verzekeringen nodig heeft.

Met vriendelijke groet,
Johan Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.