Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Afkoop van begrafenispolis

21 november 2012

Vraag nummer: 32767

mijn moeder is terminaal ziek ik heb geen geld maar zei heeft haar helle leven voor mij betaald nu wil ik hem afkopen om haar een laatste wens te geven moet ik daar dan 50% van afstaan?? is dat niet een beetje te gek (bizar) is geld belangrijker dan een sterfgeval?

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Ik begrijp uw vraag zo, dat er geen uitvaartverzekering is voor uw moeder, maar wel voor u en dat u deze verzekering wilt afkopen om daarmee de uitvaartkosten te voldoen.

Of uw verzekering afkoopbaar is, kan ik niet zo beantwoorden. Dat is afhankelijk van wat daarover in de verzekeringsvoorwaarden is geregeld. Ik adviseer u dit na te vragen bij de uitvaartverzekeringsmaatschappij.

Hou er overigens wel rekening mee, dat de hoogte van de afkoopwaarde zeer gering is. Er wordt ten onrechte vaak gedacht dat afkopen inhoudt dat u (ten minste) de betaalde premies terug ontvangt. iets is echter minder waar. Op het moment dat een uitvaartverzekering is gesloten, is de verzekeringsmaatschappij onmiddellijk de verzekerde prestatie verschuldig, ook al zou de verzekerde kort na het afsluiten komen te overlijden. Voor dat risico van vroegtijdig overlijden is premie verschuldigd en dat deel van de premie ziet u dus niet meer terug in een eventuele afkoopwaarde.

Over het algemeen is afkoop niet aan te bevelen (nog los van het feit dat u dan niet meer verzekerd bent).

Ik wens u komende tijd veel sterkte.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.