Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Benificiairaanvaarden van begrafeniskosten

23 september 2014

Vraag nummer: 39970

Goedenavond,
Hoe zit het met beneficiair aanvaarden van begrafeniskosten van een alleenstaand familielid, die uit een tweede huwelijk twee kinderen heeft, en van wie de man is overleden.En met wie twee broers al jaren geen contact hebben.
Is het mogelijk om de kosten niet te aanvaarden, net als een eventuele erfenis?
graag een reactie, dank en groet,
W.J. Goedegebuure

Antwoord:

U kunt er natuurlijk voor kiezen de uitvaartondernemer geen opdracht te verlenen, zolang u geen opdracht verstrekt is er niets verschuldigd. Waarschijnlijk moet dan de gemeente de kosten dragen, maar let wel, de gemeente is gerechtigd de kosten van de uitvaart te verhalen op de nabestaanden. in dit geval zijn dat in eerste instantie de kinderen van de overledene.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
SCE executeur, Financieel en Estate Planner bij
erfzaken
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.