Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Recht/krom (gemeente vordert kosten begrafenis terwijl er polis crematie was)

3 maart 2011

Vraag nummer: 24553 (oude nummer: 16488)

mijn moeder waar ik al 5 jaar geen contact meer mee had doordat zij dement en super gemeen was is op 11 januari 2011 overleden in verzorgings huis de schiewaag
daar komt het
ik weet oficieel nog niet s 6 weken n a dato
de gemeente schiedam zegt dat ze na het overlijden van mijn moeder hebben gezocht naar de nabestaande maar hebben mij schijnbaar nooit gevonden (zitten schijnbaar amtenaren verchrikelijk te slapen daar )
want ik woon al 54 jaar in schiedam waarvan al 21 jaar op het zelfde adres
nu komt het doordat er een heeft zitten slapen bij de gemeente schiedam is mijn moeder nu door de gemeente schiedam met het geld van de sociaale dienst begrafen terwijl ik als enigste zoon de polisen thuis hebt liggen van een crematie die al voledig betaald was .
wie kan mij hierover een goed advies geven een gefrustreede zoon
ps er was ook nog een werkster van carijn dat is een alpfa hulp die al jaren lang de werkster was bij mijn moeder
en die ook al jaren lang haar zakken heeft gevuld in de baas zijn tijd (riet v d b ) deze persoon heeft al jaren lang geld aan genomen terwijl ik toch altijd dacht dat dat niet mocht .
wie o wie kan hier mij een oplosing geven
ps r v d b alles word verworpen

Antwoord:

Geachte heer,

Ik begrijp uit uw verhaal dat uw moeder is overleden en dat de uitvaart door de gemeente is geregeld, zonder dat de gemeente daarover met u heeft overlegd en gevraagd of u de uitvaart kon of wilde regelen. U beschikte over een polis voor een crematie.

In dit geval lijkt mij dat de gemeente geen vordering op u kan hebben. Dan had zij haar huiswerk maar beter moeten doen. Zij had u inderdaad moeten kunnen vinden. Nu, ruim een maand later, is het ook gelukt om u te vinden; waarom dan niet meteen na het overlijden van uw moeder?

U dient wel de rechten uit de crematiepolis over te dragen aan de gemeente. De gemeente kan dan bij de verzekeraar nagaan of er nog recht op een bepaalde vergoeding bestaat en die vergoeding wellicht innen.

Inzake de werkster is er geen oplossing. Als u de erfenis hebt verworpen hebt u ook afstand gedaan van het recht om mogelijk over de werkster te klagen en eventueel geld terug te vorderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?


Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder