Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervalsing handtekening

17 juni 2003

Vraag nummer: 2301 (oude nummer: 2756)

Geachte mijnheer Van der Putten,

Na het overlijden van mijn echtgenoot is de relatie tussen mijzelf en mijn schoonouders tot het nulpunt gedaald.
Nu ben ik er achter gekomen dat, nadat ik het vreemd vond geen post meer te ontvangen van de Belastingdient, mijn schoonvader zichzelf heeft aangemeld als "Erven van".

Naar het schijnt heeft hij mijn handtekening vervalst ofwel bij de Belastingdienst ofwel bij een notaris om zodoende de goedkeuring van mij te verkrijgen.

Als ik met harde bewijzen hiervan aangifte zou doen, wat zijn dan de gevolgen/straf voor mijn schoonvader?

Alsvast bedankt voor uw altijd snelle en duidelijke reactie.

Funda Roozendaal-Asici
Amsterdam

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik neem aan dat u hierover al contact hebt gehad met de Belastingdienst en de notaris, om de zaak recht te zetten.

Ten tweede zou ik van de Belastingdienst een copie van het stuk en mogelijke andere stukken vragen, en daarmee naar de politie gaan om aangifte te doen. U bent bijna wel verplicht om aangifte te doen, omdat u niet weet wat uw schoonouders verder nog hebben gedaan of nog zouden kunnen doen. Door de aangifte verschoont u zich jegens anderen.

Wat de politie of het Openbaar Ministerie verder met die aangifte doet, kan ik niet voorspellen. Dat verschilt denk ik per arrondissement. Het zal er ook van af hangen of er schade is ontstaan en hoeveel mensen gedupeerd zijn, of ze zo'n zaak werkelijk vervolgen. Maar daarom moet u het nog niet nalaten.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.