Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Na hoeveel tijd horen wij over de inhoud van het testament?

17 januari 2003

Vraag nummer: 1939 (oude nummer: 2317)

Geachte heer van der Putten,

Mijn vader is 3 weken geleden overleden. Mijn broer en ik zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk. Mijn vader is hertrouwd volgens mij onder huwelijkse voorwaarden. Hij heeft geen kinderen uit zijn tweede huwelijk. De relatie tussen ons en zijn tweede vrouw is in de laatste dagen voor mijn vaders dood dusdanig verslechterd dat wij geen contact kunnen opnemen met haar.
Tot nu toe zijn wij nog niet op de hoogte gesteld van wat er in mijn vaders testament staat of over hoe de procedure verder zal gaan verlopen tav de erfenis en ons kindsdeel.
Kun u mij vertellen binnen hoeveel tijd wij officieel geïnformeerd dienen te worden over de inhoud van het testament etc.?
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Waarom verwacht u dat anderen actie ondernemen? Als erfgenaam bent u zelf de eerst aangewezene om actie te ondernemen.
U kunt bij een notaris in de woonplaats van uw vader navraag doen of hij daar een testament heeft opgemaakt. Als dat niet het geval is, kan men voor u nagaan of hij elders een testament heeft gedeponeerd.

Uw broer en u zijn zeker erfgenamen van uw vader, maar zijn 2e echtgenote waarschijnlijk ook. Er valt niet aan te ontkomen om met de 2e echtgenote, als mede-erfgenaam, contact te hebben en afspraken te maken. Als dat rechtstreeks moeilijk of niet mogelijk is, kunt u e.e.a. zoveel mogelijk via een notaris laten lopen, of via andere familieleden of vrienden van uw vader.

mr W.G.H.M. van der Putten

17 januari 2003

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.