Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

2e keer erven uit langstlevenden testament

19 februari 2008

Vraag nummer: 5217 (oude nummer: 10353)

Vraag: 2e keer erven uit langstlevenden testament
Wij zijn met 3 kinderen van dezelfde moeder. Na een scheiding is mijn moeder hertrouwd, onze stiefvader had 1 zoon. Beiden hadden een langstlevenden testament.

Ruim 12 jaar geleden is onze stiefvader overleden. Zijn zoon heeft het testament aangevochten en mijn moeder heeft bij de ouderlijke boedelverdeling nav het langstlevenden testament van mijn stiefvader hem daadwerkelijk uitbetaald. Deze uitbetaling is notarieel vastgelegd.

Onze moeder heeft toendertiijd aan de notaris gevraagd of zij met de uitbetaling definitief van onze stiefbroer af was. De notaris bevestigde dit (helaas, alleen mondelijk), maar heeft verzuimd onze moeder erop te attenderen haar stiefzoon uit haar testament te verwijderen.

Onlangs is onze moeder dus overleden en u voelt het al. Volgens de notaris zijn er 4 gelijke erfgenamen. Kunnen wij hier iets tegen ondernemen? Het is zo tegen de uitdrukkelijke wens van onze moeder. Onze stiefbroer verblijft in het buitenland en we hebben sinds hij zijn deel van zijn vaders erfenis heeft opgeëist niets meer van hem vernomen.

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder