Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hartstilstand met vrijgekomen bloed, hoe is dat mogelijk?

29 december 2022

Vraag nummer: 65890

Mijn vriend is onlangs plotseling overleden. Gevonden door een buurman. Hij lag op zijn rug evenwijdig aan het aanrecht. Armen gekruist op de borst en ontspannen gezicht. Bleek later een flinke bult op zijn hoofd te hebben en bij het afleggen bleek er heel veel bloed uit zijn mond te komen. De huisarts heeft dit niet gezien eerder bij het vaststellen van de dood. Een natuurlijke doodsoorzaak vastgesteld. Hij had een jaar eerder zijn derde hartinfarct gehad. Er is toen 1 stent geplaatst, er zouden er nog 2 nodig zijn, maar dat kon wachten volgens de cardioloog. In april nog voor controle geweest, niets onderzocht door cardioloog. vervolgens is de cardioloog vergeten hem weer voor controle op te roepen.
Vlak voor zijn overlijden was er nog uitgebreid bloed geprikt. De uitslagen bleken perfekt te zijn.
Waar mijn gedachten maar steeds blijven rondtollen is hoe kan er bloed uit zijn mond gekomen zijn. Hij heeft een hartstilstand gehad, maar zou er een aneurysma in het spel zijn geweest, waar zat die dan, bij de longader, zodat het bloed via de longen naar buiten kwam later of zou de hartstilstand toch door het dichtslibben van de 2 aderen die nog een stent nodig hadden veroorzaakt kunnen zijn, maar waar kwam dat bloed dan vandaan. Kunt u mijn vraag beantwoorden ogv de ervaringen die u inmiddels heeft opgedaan of meerdere opties geven?
mvrgr
Willeke

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Gecondoleerd met het plotselinge overlijden van uw vriend.

Op uw vraag kunnen wij helaas geen antwoord geven. Dit is een adviesrubriek met uitleg over de wetgeving over begraven en cremeren.
U hebt een medische vraag. Daar kan ik u niet mee helpen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Nieuwe site voor mensen die zelf de regie over hun overlijden in handen willen hebben:
www.exit.nl. Met:
- documenten voor medische beslissingen: euthanasieverklaring, volmacht, behandelverbod etc.;
- uitvaartwensen vastleggen;
- een eenvoudige crematie regelen.

TIPTIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.