Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

As afgeven - factuur crematie niet betaald

16 augustus 2012

Vraag nummer: 28852

Geachte heer van Putten,

de factuur van een crematie is niet betaald, bovendien is er onenigheid in de familie ten aanzien van de kosten en de asbestemming. De opdrachtgever wil de as ophalen. Mag het crematorium de as vasthouden als de factuur voor de crematie niet betaald is en misschien ook nooit betaald zal worden?

Alvast dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Suzanne Veenstra-Riegen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Natuurlijk mag het crematorium weigeren om de as af te geven zolang de factuur voor de crematie niet is betaald.

Er is bij crematie sprake van een overeenkomst die beide partijen na moeten komen. Als de factuur niet betaald wordt en de opdrachtgever dus in gebreke blijft in de nakoming van de overeenkomst, hoeft de andere partij haar deel nog niet volledig na te komen totdat de factuur wel betaald is.

Wordt er nooit betaald, dan zou ik de as ook nooit afgeven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.