Reactie op vraag 14653 i.c.m. 14492
29 december 2009
Vraag nummer: 7169 (oude nummer: 14654)
Ik lees 2 verschillende antwoorden op beide vragen.
In uw antwoord op vraag 14653 staat dat zaterdag (en zondag) niet moet worden aangemerkt als werkdag en daarom niet meegeteld worden.
In antwoord op vraag 14492 staat 'Als die zesde werkdag op een zaterdag, ....., verschuift de termijn naar de maandag of 1e werkdag.
Dit zijn m.i. 2 verschillende antwoorden.
Bij het niet meetellen van de za en zondag, kan de termijn van 6 dagen niet op deze dagen eindigen en verschuift de termijn o.g.v. de termijenwet alleen bij erkende feestdagen.
Ook kan het niet meetellen van de za en zondag een andere uitkomst geven dan het wel meetellen van deze dagen en het vervolgens verschuiven van de termijn naar de eerste dag niet zijnde za, zondag of erkende feestdag.
Daarom ook de opmerking dat de term werkdag verwarrend is.
Antwoord:
Geachte mevrouw,
Ik zie geen verschillen in de antwoorden. De zaterdag telt in deze regeling niet mee als werkdag.
Ik heb de passage in vraag 14492 nog eens gelezen en kan hem iets anders formuleren, maar daar wordt het alleen maar ingewikkelder van. Ik heb wel nog apart benadrukt dat de zaterdag niet als werkdag meetelt.
Ik ben het direct met u eens dat de term 'werkdag' verwarrend kan zijn; voor velen is de zaterdag ook een werkdag. Maar ja, dit is door politici bedacht, op aandringen van de uitvaartbranche.
Troost u er mee dat het juist de bedoeling van de regeling is dat niet alleen de uitvaartbranche maar ook u als gemeente er minder werk door hebt en dus zelden voor de vraag staat om verlof ex artikel 17 Wlb te verlenen.
Met vriendelijke groet,
mr W.G.H.M. van der Putten