Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Afkoop onderhoud graf Oud Rijswijk 2

1 januari 2017

Vraag nummer: 48804

Geachte meneer W. van der Putten,

Allereerst wil ik u hartelijk danken voor de snelle reactie op mijn vragen betreffende de verplichting van afkoop van het onderhoud van het particuliere graf bij overschrijving van rechthebbende. En de bereidheid van de nieuwe rechthebbende alle lopende en toekomstige verplichtingen op zich te nemen
Uw uitleg is helder en duidelijk.

Ik ga nu het formulier van " verzoek inschrijving als rechthebbende" (namens erfgenamen) ondertekenen en streep de volgende passages door:
1. Bij overschrijving van rechthebbende is afkoop van het onderhoud verplicht, indien dit nog niet geregeld is.
2. De nieuwe rechthebbende verklaart zich bereid alle lopende en toekomstige financiële verplichtingen op zich te nemen.

Bovendien heeft Yarden een factuur voor de kosten die ter plekke zijn gemaakt zoals: afnemen en herplaatsen monument, accomodatiegebruik, consumpties etc. gestuurd naar Begraaf en crematieverzorging Tineke van der Jagt in Papendrecht. Zij heeft de uitvaart geregeld.
Op deze factuur staat tevens het bedrag van € 683,00 voor de afkoop van het onderhoud familiegraf.
Tineke heeft de factuur nu naar mij gemaild en geadviseerd het bedrag van € 683 eraf te trekken. En verzocht het zelf rechtstreeks aan Yarden over te maken.
Hopelijk verloopt het allemaal zoals u voorspelt en kan ik verder met verwerken van mijn verdriet.

Nogmaals hartelijk dank en ik wens u alle goeds voor 2017.

Vriendelijke groet
Margaret Loeven

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dank u wel.
Ik wens u ook graag een gezond en voorspoedig nieuw jaar.

W. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.