Wandgraven ruimen
5 april 2016
Vraag nummer: 45767
Hallo.
Ik werk zelf op een begraafplaats en wij hebben ook een muur van herdenking.. Nu was mijn vraag als de familie na de gehuurde periode niet meer bij wil betalen en wij zouden over moeten gaan tot ruiming... Waar zouden wij dan met het stoffelijk overschot heen moeten... Ik hoor graag Van u
Mvg Roy ticheler
Antwoord:
Geachte heer,
U kunt de resten van een stoffelijk overschot dat uit een wandgraf komt, begraven in een gewoon zandgraf, samen met andere resten uit andere wandgraven.
U kunt ook een 'neutraal' wandgraf gebruiken om stoffelijke resten van geruimde wandgraven in te bewaren.
U kunt de stoffelijke resten ook, als u zelf geen plek hebt, laten begraven in een verzamelgraf op een andere begraafplaats.
Het wandgraf hoeft natuurlijk pas geruimd te worden op het moment dat u die plek aan een nieuwe rechthebbende uitgeeft. Tot die tijd kunt u alles laten liggen en verder laten ontbinden.
Er is geen verschil tussen de ruiming van een wandgraf of een grafkelder in de grond. Een wandgraf is niet anders dan een grafkeldertje boven de grond. Geruimde stoffelijke resten kunnen overal op de begraafplaats worden geborgen. In vroeger tijden borg men na grote ruimingen de resten ook wel eens onder paden of onder de hagen etc.
Met vriendelijke groet,
mr W.G.H.M. van der Putten
TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!
TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.
TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl
TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.