Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Naam op grafsteen (Vervolg van 6381: Cremeren (was vervolg van vraag 6380; opgraven en cremeren zoon en vader; was vervolg 6368)

13 september 2005

Vraag nummer: 4015 (oude nummer: 6434)

Al twee keer eerder heb ik gereageerd, en steeds blijven er voor mij vragen open.(6368)
We hebben inmiddels de familie een optie voorgelegd om de naam van mijn zoon van de steen af te halen en als dit was geschied en zei nimmer de naam van mijn zoon in een later stadium zullen gebruiken, mochten zei de grafrechten behouden.
De fam. heeft dit verzoek geweigerd en zijn wij nu genoodzaakt om de resten van mijn zoon te laten cremeren.
Kan de fam nadat de kist is verwijderd en gecremeerd daarna alsnog de naam van mijn zoon op de steen laten zetten bij het graf op het kerkhof.
Is er een optie om dit definitief te blokkeren. ?
Want dit is nu wat wij niet willen.

Antwoord:

Geachte heer,

Iedereen mag een herdenkingsplek voor een overledene inrichten. Het is niet verboden dat uw familie op het bestaande of een nieuw graf op het kerkhof de naam van uw zoon plaatst.

Er is geen mogelijkheid om dit definitief te blokkeren.
U kunt proberen om er een afspraak over te maken. U kunt dreigen met een advocaat voor het geval men het toch zou doen. Als men het toch zou doen kunt u de advocaat laten optreden. Er desnoods een rechtszaak over voeren. Pas een rechterlijk vonnis zou een definitieve blokkering zijn.

Maar ik denk niet dat familie een nieuwe steen met de naam van uw zoon plaatst, als u de oude weghaalt. Het heeft voor hen geen redelijk belang. Het kost geld een geeft een hoop gedoe. Er worden nu misschien wel grote woorden gesproken, maar uitvoeren is nog iets heel anders.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.