In het centrum van Amsterdam lijkt er geen plek voor de dood. Er is geen crematorium of begraafplaats waar iemand begraven kan worden. Het lijkt alsof de drukte en het tempo van de binnenstad de dood heeft verdreven naar de randen van de stad. En dat is ook precies waar Amsterdammers hun doden ten ruste leggen of laten cremeren. In totaal zijn er 4 crematoria en 7 (actieve) begraafplaatsen in Amsterdam. Met zoveel keuzes is het goed om een uitvaartondernemer te kiezen, die op de hoogte is van alle mogelijkheden en prijzen. Amstel Uitvaarten is dé uitvaartondernemer die je kan helpen met deze keuzes. En je kan voorzien van een heldere begroting. Neem gerust contact op en bel 020-820 4112 of stuur een mail naar info@amstel-uitvaarten.nl.
Over Amstel Uitvaarten
Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.
Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.
Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.
Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.
Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.
Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten
"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.
Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.
In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.
Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."
"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.
Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!
Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."
Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster
"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.
De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"
Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider
"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen.
Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."
Jack – uitvaartbegeleider
"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."
Mr. Willem van der Putten – jurist
"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"
Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.
Sander van der Meer – digital afterlife expert
"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."
Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.
Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg
"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."
Vooraf kennismaken
Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.
Amstel uitvaarten en reviews
Waarom Amstel Uitvaarten?
Amsterdammers voor Amsterdammers
Wij zijn er binnen 24 uur
Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.
Eén aanspreekpunt
Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.
Snel inzicht: wat kost de uitvaart?
Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.
Jouw wensen tellen
We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.
Scherpe tarieven
Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.
Iedereen is welkom
Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.
Amstel Uitvaarten en openingstijden
De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.
Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.
Uitvaartlocaties in Amsterdam Centrum
Hoewel er in het stadsdeel Centrum zelf geen crematorium of begraafplaats is, valt er in andere stadsdelen genoeg te kiezen. Hieronder een overzicht per stadsdeel.
Amsterdam Oost
In Amsterdam Oost ligt De Nieuwe Ooster, de drukste begraafplaats en crematorium van de stad, gelegen aan de Kruislaan in de Watergraafsmeer. De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam, is een gemeentelijke organisatie zonder winstoogmerk. Voor alle Amsterdammers en iedereen die zich Amsterdammer voelt, ongeacht herkomst en religie. De Nieuwe Ooster beschikt over een prachtige begraafplaats en een crematorium. In dit crematorium is het mogelijk om de kist aan het einde van de plechtigheid te laten stijgen (hemelen) naar de eerste verdieping waar de crematieoven zich bevindt. Verder heeft De Nieuwe Ooster een nieuw en modern uitvaartcentrum op het terrein (ingang Rozenburglaan).Het uitvaartcentrum beschikt over een gratis parkeerterrein aan de Rozenburglaan 5-7. Er is voldoende gelegenheid om je auto te parkeren. Ook het Nederlands Uitvaartmuseum bevindt zich op het terrein van De Nieuwe Ooster. Lees hier meer informatie over een uitvaart in Amsterdam Oost. Of bekijk met de kostenindicator van Amstel Uitvaarten wat een uitvaart in Amsterdam Oost ongeveer kost.
Amsterdam Zuid
Gelegen aan de westelijke oever van de Amstel aan de Amsteldijk 273 in Amsterdam-Zuid bevindt zich Zorgvlied, begraafplaats en crematorion. En dat laatste is geen spelfout want Zorgvlied noemt haar crematorium heel bewust crematorion. Crematorion is een samenvoeging van de Engelstalige woorden cremate (verbranden) en orion (ster) en staat voor een meer spirituele manier van cremeren.
Zorgvlied wil hiermee beantwoorden aan de behoefte bij nabestaanden om bij een crematie dezelfde sfeer te ervaren als bij begraven. Het gebouw heeft de vorm van een tipi, met een pijp van 16 meter. Na afloop van een plechtigheid begeleiden de genodigden hun dierbare wandelend naar het crematiegebouw. Nabestaanden kunnen kiezen of zij de kist achter willen laten in het´voorhof´van het Crematorion of dat zij aanwezig willen zijn bij het vanaf daar inbrengen van de kist naar de ovenruimte.
Ook in stadsdeel Zuid bevindt zich de Rooms-Katholieke Begraafplaats Buitenveldert, een van de mooiste in Nederland, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de zeventiende eeuw. Het biedt zowel rooms-katholieke begrafenisrituelen als toegang voor iedereen om afscheid op hun eigen manier te nemen. Op elk graf kan een blijvend gedenkteken worden geplaatst, waardoor de overledene met naam en toenaam wordt geëerd en gemakkelijk te vinden is. Te midden van de dynamische Zuidas biedt Buitenveldert een serene plek voor gebed, rouw en het koesteren van herinneringen aan dierbaren. Het is een troostrijke en prachtige plek van rust. De begraafplaats beschikt over een sfeervolle kapel, een condoleanceruimte (Tuinkamer) en drie 24 uur rouwkamers, die 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk zijn voor de naaste familieleden en vrienden. Handig voor als je in het drukke centrum woont en zelf geen plek hebt om je dierbare op te laten baren, maar toch graag op elk gewenst moment bij een overleden dierbare willen zijn. Ook is er een brasserie.
Naast de Rooms-Katholieke Begraafplaats Buitenveldert ligt uitvaartcentrum Zuid, een uitvaartcentrum met speciale ruimtes voor rituele bewassingen. Lees hier meer informatie over een uitvaart in Amsterdam Zuid. Of bekijk met de kostenindicator van Amstel Uitvaarten wat een uitvaart in Amsterdam Zuid ongeveer kost.
Amsterdam West
In het westelijke deel van Amsterdam bevindt zich Herdenkingspark Westgaarde. Westgaarde beschikt over moderne en passende faciliteiten voor begrafenissen en crematies, condoleances en rouwbezoeken, zowel voor een afscheid in kleine kring als voor grootschalige plechtigheden met veel belangstellenden. Onderdeel van het park zijn tevens een Afscheidsboetiek, een bron van inspiratie, informatie en laagdrempelig contact rondom afscheid, uitvaarten, rouw en herdenken. Uniek is het ParkCafé, waar gasten terecht kunnen voor een kopje koffie met iets lekkers, een lunch of een borrel. Iedereen is welkom in het ParkCafé waar je terecht kunt voor een kop koffie met iets lekkers, een lekker lunch of een borrel. Iedereen is welkom in het ParkCafé, of het nu gasten zijn die na een uitvaart nog even samenkomen, bezoekers van het Herdenkingspark, of buurtbewoners die graag willen genieten van een hapje en een drankje.
Begraafplaats Vredenhof, opgericht in 1897, is een echte stadsbegraafplaats gelegen in het stadsdeel Westerpark. Begraafplaats Vredenhof heeft zowel algemene als particuliere graven en is sfeervol ingericht met verschillende soorten bomen en beplanting en karakteristieke bankjes. Een goede keuze voor inwoners van Amsterdam West.
Begraafplaats St Barbara, ligt ook in Amsterdam wist, aan de Spaarndammerdijk, tussen de Spaarndammerbuurt en het dorp Sloterdijk. Deze van oorsprong katholieke begraafplaats staat open voor iedereen, ongeacht herkomst, levensbeschouwing of sociale positie. Ook voor mensen die niemand meer hebben om voor ze te rouwen. De begraafplaats wordt gerund door familie Degenkamp.
Amsterdam Noord heeft een uniek karakter als stadsdeel, met een heel eigen atmosfeer en identiteit. Inwoners kiezen daarom vaak voor een begrafenis of crematie op De Nieuwe Noorder, begraafplaats, crematorium en herdenkingspark. De Nieuwe Noorder beschikt over 24-uurs kamers waar familie middels een toegangscode op elk gewenst moment hun dierbare kunnen bezoeken.
Amsterdam Centrum is het bruisende hart van de stad, gekenmerkt door historische grachten, schilderachtige straatjes, iconische musea en levendige pleinen. Het biedt een rijke mix van cultuur, winkels en eetgelegenheden, en trekt zowel toeristen als lokale bewoners aan. De sfeer is levendig en kosmopolitisch, waardoor het een onmisbare bestemming is voor iedereen die Amsterdam bezoekt. In het centrum van Amsterdam is geen crematorium of begraafplaats. Hiervoor moet worden uitgeweken naar andere stadsdelen.
Amsterdam Uitvaarten
Vergeleken met de andere stadsdelen is er in Amsterdam Centrum maar weinig te kiezen. In het centrum lijkt de drukte en tempo van de stad de dood te hebben verdreven. Maar gelukkig kunnen inwoners van het centrum volop keuze in de andere stadsdelen. Daarbij is het raadzaam een uitvaartonderneming te kiezen die goed op de hoogte is van alle mogelijkheden en verschillen in kosten. Amstel Uitvaarten is een onderneming die steeds vaker door mensen wordt gekozen, juist vanwege hun expertise en transparante manier van handelen. Ook voor mensen die hun dierbare overledene willen overbrengen naar het buitenland kan Amstel Uitvaarten van dienst zijn. Zij werken samen met ambassades, consulaten en Schiphol. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden: 020-8204112.
De kosten van een uitvaart in Amsterdam hangen af van wat de overledene wenste en de nabestaanden willen en nodig hebben. Ook je keuze voor een begrafenisondernemer telt mee, want er zijn allerlei soorten: van kleine ondernemers tot grote verzekeringsbedrijven.
Als je zoekt naar een uitvaartondernemer die echt persoonlijke aandacht geeft en eerlijke prijzen hanteert, dan zit je goed bij Amstel Uitvaarten. Ze staan voor begeleiding op maat en een open aanpak. Door hun jarenlange ervaring met uitvaarten in Amsterdam weten ze precies wat er mogelijk is en betaal je nooit te veel.
Bij Amstel Uitvaarten kun je kiezen uit verschillende pakketten. Zo weet je precies welke diensten en producten je krijgt en hoeveel je ervoor betaalt. Geen verrassingen dus achteraf. Je kunt zelfs vóór iemand overlijdt al een kostenraming krijgen als het overlijden binnen een paar maanden wordt verwacht. Ook hebben ze een handige online rekentool waarmee je alvast een idee krijgt van de kosten.
Waar meld ik een overlijden in Amsterdam?
Wanneer een geliefde thuis of in een hospice komt te overlijden, is het eerste wat je moet doen nadat je familie en vrienden hebt ingelicht, een arts bellen. De arts zal het lichaam “schouwen”. Dat betekent: beoordelen of er sprake van een natuurlijk overlijden. Zo ja, dan tekent de arts de overlijdenspapieren, ook wel bekend als de A en B-verklaring. Daarna bel je meteen de uitvaartondernemer zoals Amstel Uitvaarten: 020-8204112. Binnen maximaal 1,5 uur staat er een zorgteam bij je voor de deur om voor de overledene te zorgen, zelfs als het midden in de nacht is. Ze regelen dan dat het lichaam wordt overgebracht naar de plek waar het wordt opgebaard, en dat kan thuis zijn.
Daarna heb je een gesprek met de uitvaartverzorger. Die bespreekt met jou de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart. De uitvaartverzorger neemt de overlijdensverklaring mee en doet ook de officiële aangifte van overlijden bij de gemeente. Als het overlijden in het ziekenhuis gebeurt, zorgt het medisch personeel voor de nodige stappen en geven ze een verklaring van overlijden af.
Welke instanties moet ik informeren na een overlijden?
De uitvaartondernemer doet aangifte van het overlijden bij de gemeente en zij informeren automatisch het UWV, de SVB, de Belastingdienst, het Hoogheemraadschap en de gemeentelijke Belastingdienst. Daarnaast moet je zelf banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere relevante instanties informeren. Denk ook aan abonnementen op (sport)verenigingen, tijdschriften, kranten en dergelijke. Daarbij kan gevraagd worden om een kopie of scan van de overlijdensakte. Je uitvaartverzorger weet precies wat er na de uitvaart allemaal nog geregeld moet worden en kan je hier meer informatie over geven.
Wat zijn mooie alternatieve locaties voor een uitvaart in Amsterdam?
Als je de uitvaartplechtigheid niet op een begraafplaats of in een crematorium wil laten plaatsvinden, zijn er genoeg andere mooie locaties in Amsterdam waar dit kan. Hier zijn enkele voorbeelden. Let op: deze lijst is zeker niet compleet! Bij Amstel Uitvaarten kun je terecht voor een volledig overzicht en deskundig advies over de beschikbare opties:
Westergas, Grote Theaterzaal: Een eigentijdse ruimte voor herdenkingsdiensten met moderne faciliteiten en een bijzondere sfeer.
Buitenplaats Westerpark: Een idyllische locatie met serene tuinen en een historisch pand voor intieme en respectvolle uitvaartceremonies.
Amsterdamse Bos: Voor wie op zoek is naar een natuurlijke omgeving voor een herdenking te midden van het groen, waterpartijen en open ruimtes.
Koninklijk Theater Carré: Dit beroemde theater kan worden gebruikt voor grootschalige herdenkingsbijeenkomsten met een uniek karakter.
Kompaszaal: Gelegen aan het IJ, biedt de Kompaszaal een rustieke omgeving voor herdenkingen met uitzicht op het water en de stad.
Wat is een goede uitvaartondernemer in Amsterdam?
Als het gaat om uitvaartdiensten in Amsterdam, is er één naam die opvalt: Amstel Uitvaarten. Deze kleinschalige uitvaartonderneming gevestigd nabij de Dappermarkt heeft een goede reputatie opgebouwd, gekenmerkt door persoonlijke ondersteuning en een onberispelijke werkwijze. Als je ze nodig hebt, staan ze gelijk voor je klaar. Je hebt dan één vast contactpersoon die echt helemaal voor jou klaarstaat, vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Eén aanspreekpunt dus, dat is wel zo fijn. Wat Amstel Uitvaarten echt onderscheidt, is hun oprechte aandacht voor jouw wensen en openheid op financieel gebied. Ze begrijpen dat elk afscheid uniek moet zijn en staan garant voor een ervaren team dat ervoor zorgt dat elk detail klopt. Voor een passend en respectvol afscheid is deze onderneming echt een aanrader.
Aarzel niet om contact op te nemen via 020-8204112 en ontdek zelf waarom Amstel Uitvaarten keer op keer wordt aanbevolen door diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare uitvaartondernemer in tijden van verlies.
Mag je zonder kist worden begraven of gecremeerd?
Ja dat mag. Soms kiezen mensen ervoor om een overledene te (laten) wikkelen en begraven in een lijkwade. Bij een crematie is een kist wel zo praktisch. Bij aanvang van het crematieproces is de oven rond de 800 graden. De overledene wordt vanaf een invoertafel met een duwmechanisme in de oven ingevoerd. Dat vereist een vlakke ondergrond. Een opbaarplank is dan een goed alternatief. Deze kun je via ons aanschaffen of zelf maken of kopen.